Training voor 33 tot 48-jarigen

Geboren tussen 1974 en 1989, jong adolescent in de jaren ’90 en 2000. Op de lagere school dikwijls de eerste groepen waar de tafeltjes in groepjes tegen elkaar staan. Dat kende de generatie ervoor nog niet. Het legt de basis hoe deze generatie samenwerkt, direct en open is. Opgegroeid in een tijd waarin ICT doorbreekt, er hervormingen zijn in communistische landen. Zelfbeschikking en zelfredzaamheid worden belangrijke begrippen in de zorg en politiek in de jaren ’90. In 1992 wordt de Europese Unie een feit. Nelson Mandela komt vrij met in 1990 een democratiseringsgolf in Afrika. Saddam Hoessein valt Koeweit binnen. Joegoslavië valt uiteen. Er wordt gemaild naar elkaar. De Euro wordt ingevoerd. EK-voetbal in 1988. Pim Fortuyn wordt vermoord. Cafébrand in Volendam, aanslag Twin Towers. Michael Jackson, Prince, Madonna, Duran Duran, Eminem, Shakira, K3, Alicia Keys…. Het is maar een kleine greep uit gebeurtenissen in een tijd waarin de dertiger/veertiger is opgegroeid en zich qua waarden hebben gevormd als nieuwe generatie. Dikwijls opgevoed met adviezen als: “Zorg dat je jezelf kunt redden, dat je een diploma haalt en leuk werk vindt en een leuk leven leidt.”

Anno 2022, zoals dat wel eens wordt genoemd, in het spitsuur van het leven waarbij de een dat natuurlijk anders ervaart dan de ander. Werken, carrière maken, kinderen opvoeden, netwerken, dingen met vrienden doen, een leuk leven leiden…. Het komt allemaal voorbij op de een of andere manier.

Hoe gaat het eigenlijk met jou? Waar sta je als dertiger/veertiger en wat wil je dat de organisatie van jou weet?
In een training van twee dagengaan we dit verkennen. Over loopbaan, doorgroei ja of nee, je carrière, de organisatie, werk en privé. Hoe is het geregeld qua verlofsoorten, thuiswerken, flexibele arbeidsvoorwaarden en parttime werken, opleidingen, timemanagement en eventuele sabbatical. Het gaat over jouw duurzame inzet in relatie met andere generaties, waar je energie van krijgt in het werk en waar je moe van wordt omdat het wellicht niet opschiet.

Stellingen

 • Er circuleren schattingen dat de vergaderkosten in Nederland tussen de veertien en twintig miljard euro per jaar bedragen, en dat werknemers en managers- natuurlijk afhankelijk van functie en branche- er 30 tot 70% van hun werktijd aan besteden. Genoeg redenen om het anders aan te pakken. Eens/oneens?
 • Ouders van dertigers/veertigers zijn zich behoorlijk bewust van gewoontes van hun eigen ouders die ze niet willen overnemen in het opvoeden: “Niet op een afstand blijven, maar dicht bij mijn kinderen. Die wil ik vooral steunen in het vinden van hun eigen weg in de wereld en vooral laten ontdekken wat ze zelf al goed kunnen.” Wil de organisatie waar ik werk de volgende generatie binnenkrijgen en binnenhouden, dan zal ze op moeten schieten met het loslaten van verouderde patronen. Eens/oneens?
 • Dertigers en veertigers verliezen hun frisheid en energie als ze meegaan in werkwijzen die ze in hun hart als verouderd beschouwen. Eens/oneens?
 • Als dertigers/veertigers eenmaal in leidinggevende posities zitten, verandert alles vanzelf! Eens/oneens
 • Ga er niet zomaar vanuit dat een andere generatie de dertigers/veertigers wel begrijpt. Eens/oneens?

Wat komt er aan bod?

 • Hoe gaat het met me? Verkenning van thema’s m.b.v. De Werk-APK zoals: gezondheid en stress, situatie op het werk, plezier in het werk, vakkennis en vaardigheden, energie in en op mijn werk, balans werk/zorg voor mezelf en anderen/thuis, de koers voor de komende 10 jaar, persoonlijkheid in dagelijkse werksituaties….
 • Hoe behouden we onze frisheid en werkenergie als dertiger/veertiger? Wat kost mij energie op het werk en waar krijg ik energie van (energieboosters en energielekken)
 • Wat typeert onze generatie? Waar ligt onze kracht en waar onze valkuilen en waar houden we ons wel eens in?
 • Hoe kan de organisatie samen met ons, ons beter in onze kracht zetten? Welke nieuwe cultuurpatronen heeft de organisatie nodig? Welke updates moeten gerealiseerd worden? En hoe kunnen wij daarin bijdragen?
 • Wie of wat hebben we dan nodig?
 • Hoe kunnen we ons verbinden met andere generaties en zij met ons (toelichting generatie X, generatie Y en generatie Z en generatie Alpha (dikwijls de kinderen van 30-40-tigers. Generatie Z is geboren tussen 2000 en 2015 en zetten de eerste stappen in organisaties. Generatie Alpha is geboren vanaf 2015. 

Aanpak

 • Telefonische intake
 • Toezenden en toelichting thuiswerkopdracht: Werk-APK©
 • Training: 2 dagen (5 dagdelen)
 • Trainingsdag 9.00 – 16.00 uur, avond 19.30 – 21.00 uur
 • Externe locatie met 1 overnachting

Investering

 • € 1220,50 per persoon, inclusief de Werk-APK©

Exclusief verblijfskosten (indien nodig)

Het Bureau voor Training en Supervisie is CRKBO geregistreerd en derhalve niet BTW-plichtig

Schrijf je in voor deze workshop

Inschrijven

Neem contact op met Judith